top of page

De Body Stress Release techniek

BSR is geen massage.

De techniek richt zich niet op een ziekte of lichamelijk probleem. Het is ontwikkeld om de opgebouwde spierspanning te laten afnemen en de communicatie tussen het zenuwstelsel en de hersenen te herstellen. Deze communicatie is cruciaal voor het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Tijdens het consult blijft de cliënt volledig gekleed, de practitioner voert een aantal tests uit om de vastgezette spierspanning te lokaliseren. Het lichaam verstrekt zelf de nodige informatie.

Als de spierspanning is gelokaliseerd, wordt het lichaam gestimuleerd om de vastgezette spierspanningen los te laten. Dit gebeurt door het geven van lichte, maar besliste, handmatige drukimpulsen op de juiste plaats en in de juiste richting.

 

 

 

De BSR techniek is zacht en vriendelijk en is gebaseerd op een diep respect voor de wijsheid van het lichaam en het aangeboren vermogen zichzelf te genezen.

Verloop van een BSR behandeling

Een eerste Body Stress Release consult duurt 45 tot 60 minuten.

Vervolgafspraken duren 30 tot 45 minuten.

Je 1ste BSR sessie start met een intakegesprek gevolgd door een release.

Effect van Body Stress Release

 

Een Body Stress Release consult zet een proces in gang waarbij de opgebouwde en vastgezette spanning in je lichaam wordt losgelaten. Dit proces blijft doorgaan tijdens de uren en dagen na het consult.

Wat je voelt na een Body Stress Release kan erg variëren. Verschillende effecten zijn mogelijk:

  • een onmiddellijke verlichting van je pijn

  • soepelere spieren

  • een grotere activiteit van je organen

  • meer energie

  • een gevoel van opluchting, ruimte

  • tintelingen

  • warmte- of koudegevoel

 

Maar ook tijdelijke vermoeidheid of een emotionele reactie is mogelijk. Door de verbeterde communicatie tussen zenuwen en hersenen kan een ‘oude’ pijn of irritatie tijdelijk even terug opspelen. Dit maakt allemaal deel uit van het natuurlijk herstelproces.

bottom of page